Tix.se

Event info

Mia Karlsson, sopran
Anton Ljungqvist, basbaryton
Cathrine Winnes, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Upptakt i Foajé Karl XI kl 18.15

Välkommen till den historiskt vackra miljön i Kronhuset och njut av wienermusik, opera, operett med vacker sång och välklingande orkestermusik. Våra konserter under trettonhelgen är en fin tradition med både njutbar musik och trevlig stämning! Låt oss blicka mot det nya året med alla dess möjligheter och låt musiken inspirera och skänka oss glädje och energi. Krögaren i Kronhuset har laddat upp med ett antal godbitar på menyn i form av både mat och dryck, så välkomna att avnjuta något gott innan konserten eller i pausen.

Mia Karlsson, sopran, är för närvarande engagerad som solist vid GöteborgsOperan. Hon är uppvuxen utanför Borås där hon började sina musikstudier med piano, fagott och sång. Mia Karlsson är utbildad vid Ingesunds Musikhögskola, Operastudio 67 och Operahögskolan i Stockholm där hon utexaminerades 2005. Debuten ägde rum 2004 i rollen som Koloratura i Vadstena-Akademiens uppsättning av den nyskrivna Opus Opera följt av Första damen i en kortversion av Trollflöjten vid Nobelfesten 2004.

Hon har därefter sjungit roller som Gilda i Rigoletto och Lauretta i Gianni Schicchi på Folkoperan i Stockholm och Olympia i Hoffmanns Äventyr på Det Kongelige Teater i Köpenhamn. Hon har gjort flertalet roller på GöteborgsOperan, bland annat Carlotta i Fantomen på Operan, Frasquita i Carmen, Clorinda i Askungen, Första Dam i Trollflöjten, Tebaldo och Rösten från Ovan i Don Carlos, Elvira i Italienskan i Alger, Väktarinnan i Die Frau ohne Schatten, Amor i Orfeus och Eurydike, Najaden i Ariadne på Naxos och Berta i Barberaren i Sevilla. Säsongen 2018/2019 ser vi henne på GöteborgsOperan i rollen som Woglinde i Rhenguldet samt Susanna i Figaros Bröllop.

Vi har i många år haft äran att spela med Stefan Ljungqvist och nu är det dags för Stefans son Anton Ljungqvist att ta ton tillsammans med GWO i Kronhuset. Antons register är basbaryton och han är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm. Han är redan etablerad på både opera- och konsertscener i hela Norden och har gestaltat roller på GöteborgsOperan, Wermland Opera, Folkoperan, Den Nye Opera i Bergen, Malmö Opera och Nationaloperan i Bergen i operor som t ex Traviata, Barberaren i Sevilla, Figaros bröllop och Askungen. Hans repertoar innefattar även Bachs Johannespassionen, Mozarts Requiem och Mozarts Kröningsmässa, Brahms Ein deutsches Requiem, Faurés Requiem och Duruflés Requiem.

Det blir ett kärt återseende när vi har glädjen att ledas av den karismatiska dirigenten Cathrine Winnes. Hennes kärlek till musiken smittar av sig och hon har en sällsynt förmåga att entusiasmera och locka fram det bästa ur musiker och solister. Hennes kommunikativa sätt att leda och naturliga musikantskap är en fröjd att uppleva. Hon är en stjärna på dirigenthimlen och engageras flitigt av både blås- och symfoniorkestrar samt operahus i hela Norden. Cathrine Winnes är chefdirigent och konstnärlig ledare för Blåsarsymfonikerna i Stockholm.