Tix.se

Event info

Den 14-årige Henriks föräldrar har haft det tufft. En gång i tiden var Henriks farfar, gamle Ekdal, en framgångsrik affärsman och jägare. Nu jagar han kaniner i sin låtsasskog på vinden. Familjen har det knapert. De drar inte in så mycket på fotoateljén de driver hemifrån. Men de är ganska lyckliga.

När en gammal vän till släkten kommer och hälsar på ser han det som sin uppgift att avslöja den stora hemlighet Henrik och hans föräldrar inte känner till om varandra. Familjebubblan spricker.

Vildanden
berättar om hur vi för vidare våra problem och livslögner, till generation efter generation. Blir vi fria av sanningen, eller mår vi bättre av att ingenting veta om våra förfäders

svek och lögner?

Melody Parker Gromes bearbetning av Henrik Ibsens klassiker väcker frågor om klass, kön och miljö. Henrik är fast i en värld med vuxna som beter sig som barn, i en patriarkal kultur med giftiga krav på maskulinitet.

Pjäsen spelas som kostnadsfri skolföreställning för åk 8-9 (14-15 år) I hela Uppsala län. Offentliga föreställningar ges också.