Tix.se

Event info

Det har sagts att Helge Lien Trio har en alldeles speciell förmåga att trollbinda sin publik. Med deras tolkning av begreppet kammarjazz har de spelat sig rakt in i hjärtat på en lyssnarskara som konstant ökar i antal.

Lyriskt, melankoliskt men också rytmiskt och humoristiskt – Helge Lien Trio ger oss stora kontraster som på ett smakfullt vis hålls ihop till en sammansvetsad enhet av dessa skickliga musiker.

Helge Lien är född i Moelv i Norge. Hans delikata pianospel – som hittar inspiration i Bill Evans lyrism, Keith Jarretts uppfinningsrikedom och Brad Mehldaus subtila uttryck – har givit honom internationellt erkännande. Publiken i Göteborgs Konserthus mötte honom i E.S.T. Symphony hösten 2017, en drömlik odyssé över låtarna från Esbjörn Svensson Trio.

Kärnan för Helge Liens kreativitet har sedan 20 år tillbaka alltid varit hans egen trio som under åren hunnit ge ut hela nio internationella album och gjort otaliga turnéer i Japan, Kanada, Sydkorea, Europa och Skandinavien. En trio i världsklass! Äntligen i konsertserien Nefertiti på Konserthuset.