Tix.se

Event info

Maxad kväll med tre akter med djup historik.

Master Musicians of Jajouka kommer från de marockanska Rif-bergen och kan spåras 4000 år tillbaka i tiden! Dom är utan tvekan ett av de mest kända banden från Marocko och har under de senaste 40 åren gjort djupt intryck på även den västerländska musiken med deras samarbeten med artister som The Rolling Stones, Bill Laswell, Ornette Coleman och Talvin Singh för att nämna några. I kväll kommer de ledda av Bachir Attar för andra gången till Folkteatern och nu som en kvintett.

 

Spectrum är Pete ”Sonic Boom” Kember som 1983 startade Spacemen 3 tillsammans med Jason Pierce (Spiritualized), ett band som förändrade rocken ända in på benet. Man defienierade spacerock, shoegaze och dronerock och som släppte en rad plattor som fortfarande inspirerar och känns aktuella. Efter Spacemen 3 fortsatte han med Spectrum och Experimental Audio Research och otaliga samarbeten med folk som Stereolab, Yo La Tengo, Panda Bear, Eddie Prévost, Kevin Shields och Delia Derbyshire. Spectrum är ett fundament inom den moderna rocken.

 

Laughing Eye är Hanna Östergren som är pulsen i band som Träden och Hills men som på egen hand gör visionär, tidlös instrumental musik som känns svensk proggrock, kanske lite Bo Hansson men mycket egen personlighet. Nyss släpptes debutalbumet på Höga Nord Rekords.

Folkteatern Göteborg tillsammans med Folk och Höga Nord Rekords