Tix.se

Event info

Åsa Fång, solist
Johan Siberg, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Betlehemskyrkan
Fredag 11 februari kl 19.00 (med paus)


George Gershwin är kompositören som tillsammans med Irving Berlin, Cole Porter och Richard Rogers ligger bakom några av de mest populära sångerna genom tiderna. Tillsammans med sin bror Ira, som skrev nästan alla texter till Georges musik, skapade han odödliga melodier som ofta återfinns i bland annat filmer, shower och till och med operor såsom Porgy and Bess.

Vi ägnar en helkväll åt denne store kompositör tillsammans med Åsa Fång, som rönt stora framgångar på musikalscenen. Konserten är en samproduktion mellan GWO och Åsa som tidigare gjort succé inför fullsatta hus. Kvällens dirigent är Johan Siberg. 

Åsa är Göteborgs lysande sångstjärna som har fått mycket ros för sina Edith Piaf-tolkningar.
Vi har sett Åsa tillsammans med Robert Gustafssons i hans 25-års jubileumsshow samt i olika musikaler på Göteborgsoperan och på Malmö Opera såsom Billy Elliot, Matilda, Kinky Boots och Miss Saigon.
I höst har vi sett Åsa på Rondo i ”Mamma Mia The Party” och i vår medverkar hon i musikalen ”Så som i himmelen ” på Malmö Opera.

Johan Siberg är utbildad dirigent och jazzpianist vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt vid Högskolan för scen och musik i Göteborg.
Johan är frekvent anlitad som dirigent och kapellmästare vid Wermland Opera. Där har han bland annat gjort ”Parade”, ”En gentlemans handbok i kärlek och mord” och ”Les Miserables”. Utöver musikaluppsättningar har Johan även dirigerat klassiska konserter och bl.a. arbetat med Norrköpings Symfoniorkester, Aarhus Symfoniorkester, Nordiska kammarorkestern och Stockholm Concert Orchestra.

Göteborg Wind Orchestra är en professionell blåsorkester. Vi stärker Västra Götalands kulturliv och erbjuder musikaliska upplevelser av högsta kvalité. Med nya initiativ tar vi blåsmusiken in i framtiden.

Publikrestriktioner slopas fr.o.m. den 9 februari
Fr.o.m. den 9 februari hävs alla publikrestriktioner och vi kan med glädje spela för en större publik. Boka gärna din biljett redan idag.