Tix.se

GWO

Event info

Stina Widén, dirigent
Göteborg Wind Orchestra 

Högskolan för scen och musik, Sjöströmsalen
Lördag 11 december kl 15.00-17.00 inklusive paus 
Entré: Ordinarie 225 kr
Pensionär/studerande: 205 kr
GWO Vänförening: 180 kr
Unga 15-20 år: 100 kr
Barn/unga max 15 år: 50 kr

Välkommen till Göteborg Wind Orchestra som bjuder på en riktig smällkaramell av marscher den 11 december under ledning av dirigent Stina Widén. Finns det något som gör en så glad som att lyssna till en spänstig och sprittande marsch?

Det vi ibland inte känner till är att det finns en stor musikalisk bredd inom denna genre. Den typiska svenska marschen har ofta fanfarliknande trumpetsignaler som igenkänningstecken, den tyska marschen är i många fall karaktäristisk i sin tyngre preussiska pampighet medan den amerikanska, med Sousa i spetsen, ibland ger oss en känsla av både cirkusatmosfär och showbiz.

Dirigenten Stina Widén är född och uppvuxen i Trollhättan. Stina startade sin musikaliska bana på Trollhättans kulturskola som saxofonist. När hon fyllt 14 år blev hon en del av Hemvärnets Musikkår Bohusdal och här formades ett intresse för musik som fick lov att växa och valet att söka en karriär inom musiken blev möjligt. Stina utbildade sig senare till Träblåspedagog på Musikhögskolan Ingesund. Under utbildningen fick hon testa att dirigera orkestrar vilket gav mersmak och nya mål formades. 2016 vann hon tillsammans med sin orkester Ingesund Wind Ensemble det svenska mästerskapet i blåsorkester. 2018 flyttade Stina till Norge för att få möjlighet att dirigera mer och arbeta med egna orkestrar. Hon har läst Digitala dirigentstudier för Jukka Iisakkila i Stavanger och fortsätter utbilda sig. Hösten 2021 är hon bioaktuell med filmen Call me madame maestro som går på svenska biografer i hela Sverige. 

Ur programmet:
I beredskap, Sam Rydberg
On the Quarterdeck, Kenneth J Alford
Marsch Lorraine, Louis Ganne
Berliner Luft, Paul Linke
Marsch ur symphonic metamorphosis, Paul Hindemith

Vi utlovar en kväll med marschmusik av högsta musikaliska kvalité, där orkestern får briljera i teknik och samspel.
Slå dig ner och luta dig tillbaka och njut! Välkommen till Marschernas värld!