Tix.se

Evenemangsinformation

Möt Shirley Valentine. Hennes barn har flyttat hemifrån, hon lever i ett kärlekslöst förhållande och som vanligt står hon ensam i sitt kök, lagandes mat, medan hon pratar med väggen. Livet blev inte riktigt som hon tänkt sig. Plötsligt bjuder hennes väninna Jane med henne på en semesterresa till en grekisk paradisö. I hemlighet börjar hon packa väskan. Ska hon våga trotsa sina rädslor och för första gången se världen, och sig själv, i ett helt nytt ljus? 

” Lundqvist briljerar” ” Maria bjuder på en storartad kväll” GP

” Lysande Maria Lundqvist” DN

”Jublet är högt” SvD

”En av de bästa rolltolkningar jag sett på svenska teaterscenen” teaterstockholm.se

++++ AB


p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 11.0px Calibri} span.s1 {font-kerning: none} span.s2 {text-decoration: underline ; font-kerning: none; color: #0463c1}

 

En av vår tids mest älskade karaktärer kommer äntligen tillbaka till teaterscenen, i Willy Russells hjärtvärmande komedi ”Shirley Valentine”, som belönats med Tony Awards, Laurence Olivier Awards, Drama Desk Awards och Oscarsnomineringar.

Se tvåfaldiga Guldbaggevinnaren Maria Lundqvist i rollen som Shirley Valentine, som bevisar att det aldrig är för sent för att utforska sina drömmar.

Edward af Sillén, regissör:
”En av de roligaste, vackraste pjäser som skrivits. Alltid nära till både skratt och gråt, precis som livet självt. För mig är det ett passionsprojekt att äntligen få ge teaterpubliken Shirley Valentine igen. ”

Maria Lundqvist, skådespelare:
”Äntligen får jag berätta om mig, om dom, om oss och vi som gått vilse i vem vi är och varför. Alla vi som tror att allt är försent och inte vågar starta om på nytt igen och igen. Shirley Valentine är ett livets gastkramande komiskt drama om att våga utmana sin rädsla och slänga sig ut i livet på nytt. Shirley Valentine förkroppsligar modet att trotsa sig själv och sin innersta rädsla. Hon är smart, slängd i käften, rolig och innerligt längtande men förlorad i en bild av sig själv som torkat igen sen länge. Om att våga ta plats med sig själv i sig själv. Äntligen får jag berätta….”