Tix.se

Evenemangsinformation

Niklas Willén, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Upptakt i Foajé Karl XI kl 18.15

Kära biljettköpare, vi vill informera om att ordinarie sittplats med numrering ej gäller på konserten den 18 oktober kl 19.00 i Kronhuset. Anledningen är att vi vill ge er en starkare upplevelse i musiken som spelas och hur musiken och den vackra Rikssalen kan ge ytterligare och oväntade dimensioner i er konsertupplevelse.

Därför har vi valt att montera ned publikläktaren och placera ut stolar i rummet för publiken. Så om ni har specifika önskemål om just er sittplats så rekommenderar vi att anlända i god tid till konserten. Dörrarna öppnas kl 17.30 och det går då bra att reservera sin sittplats.

Varmt välkomna till Göteborg Wind Orchestra och Kronhuset den 18 oktober!


Musik och arkitektur har mycket gemensamt. Att bygga musik påminner en hel del om hur man bygger hus. En grund. Väggar. Dimensioner. Ljus. Helhet. Detaljer. Hållfasthet. Att skapa fysiska rum - att skapa musikaliska rum.

Vad är det som säger att musik alltid måste framföras från en punkt och ljuda i en riktning? Giovanni Gabrieli undersökte klangens och rummets möjligheter redan på 1500-talet. George Friedrich Händel placerade gärna solisterna på stort avstånd från orkestern. Charles Ives provade likartade idéer.

Vad kan vi göra i vår konsertsal i Kronhuset? Ges det möjligheter att använda rummet? Kan vi få publiken att omges av musik från alla håll? Vi gör i alla fall ett försök så får vi se. Vi hälsar er välkomna till ett blandat program med rummet som utgångspunkt och inspiration.