Tix.se

Evenemangsinformation

Jan Lundgren, piano
Mattias Svensson, kontrabas
Zoltán Csörsz Jr, trumset
Göteborg Wind Orchestra

Efter slutsåld konsert i våras spelar vi på begäran den populära konsertproduktionen Jazz på svenskt vis där Göteborg Wind Orchestra möter Jan Lundgren Trio i smakfulla och vackra tolkningar av svensk folkton, visa och jazz. Det är luftigt, dynamiskt och stämningsfullt i specialskrivna orkesterarrangemang som utforskar vår svenska folkmusiktradition i jazztappning.

Pianisten och kompositören Jan Lundgren är känd för sitt lyriska, känsliga och svängiga pianospel och har en förmåga att smälta in i många olika sammanhang och genrer. Jan Lundgren turnérar flitigt i hela Europa och har spelat in ett stort antal cd-skivor. Han omnämns tillsammans med storheter som till exempel Oscar Peterson, Erroll Garner, Bud Powell och Bill Evans. Jan Lundgren och legendaren Bengt Hallberg fann varandra och spelade tillsammans i uppskattade duokonserter och inspelningar under flera års tid.

I Jan Lundgrens Trio ingår sedan många år även trumslagaren Zoltán Csörsz Jr och basisten Mattias Svensson som lyhört smälter samman med orkesterklangen och bidrar till en mäktig helhetsupplevelse. De skimrande orkesterarrangemangen är skrivna av Martin Berggren, Calle Rasmusson, Anders Ekdahl, Sven Fridolfsson, Ann-Sofi Söderqvist, Christer Olofsson och Mikael Råberg.

Ur programmet:
Som stjärnan på himmelen så klar
Det är dans på Brännö Brygga
Så skimrande var aldrig havet
Ack Värmeland du sköna
Polska från Medelpad
Flickorna i Småland
Visa från Utanmyra
Skänklåt från Floda
Bä bä vita lamm
Waltz-a-nova
Torn Eriks visa
Sommar adjö
Truddelutt

Se mer på Youtube: http://bit.ly/youtubegwo