Tix.se

Evenemangsinformation

Annalena Persson, sopran
Hani Arrabi, sång
Brunnsbo Musikklasser - Kicki Rosén Bejstam & Patrik Wirefeldt, kördirigenter
Jerker Johansson, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Konsertens längd är ca 1 tim 20 min

I över tio år har vi haft det stora nöjet att bjuda in till Strålande Jul i Domkyrkan i Göteborg. Traditionsenligt möter vi två solister som tillsammans med Göteborg Wind Orchestra och Brunnsbo Musikklasser bjuder på en stämningsfull julkonsert rik på vacker julmusik i alla dess former. I år dirigeras konserten av Jerker Johansson.

Sopranen Annalena Persson är utbildad vid Operahögskolan i Stockholm och knuten till GöteborgsOperan sedan 2005. År 2003 vann hon den fjärde internationella tävlingen för Wagnersångare i Bayreuth och tilldelades också publikens specialpris för bästa sångerska. På GöteborgsOperan har Annalena Persson gjort en mängd roller såsom Sieglinde i Wagners Valkyrian – en roll hon fick tidskriften Operas pris för, Madame Butterfly, Kundry i Parsifal, Tatjana i Eugen Onegin, titelrollen i Elektra, Elisabeth i Don Carlos, Salome, Den främmande furstinnan i Rusalka och Isolde i Tristan och Isolde. Hon har framträtt på Kungliga Operan, Welsh National Opera samt i operahusen i bland annat Seattle, Sardinien, Esbjerg, Köln och Welsh. Hon har även gjort bejublade framträdanden med bland annat Chicago Symphony Orchestra och Göteborgs Symfoniker.

Hani Arrabi är uppvuxen i Växjö där han varit en del av kulturlivet sedan barnsben i musikaler, revyer, shower och teateruppsättningar. Efter gymnasiet började han studera på Högskolan för scen och musik i Göteborg och är nu en frilansande musikalartist. Han har redan framträtt i musikaler som West Side Story, Cats, Hairspray, Aspects of love m fl. Under de senaste åren har han medverkat i julkonserter, Romeo och Julia, musikalerna Passion och Les Misérables på Kulturhuset Spira i Jönköping.