Tix.se

Evenemangsinformation

Musikteater om livets stora fråga 

I Meningen med döden knådas existentiella frågor samman med galghumor och gravallvar. Vad är meningen med att leva? Och vad i hela världen är det egentligen för mening med att dö? 

På Café la vie blir plötsligt Marie tilltalad av en främmande man. Jean, som mannen heter, börjar berätta en historia om Louise, en vän till honom. Louise gör i berättelsen bekantskap med en man som heter Pierre på ett café. Han berättar att han är deprimerad efter en rad personliga katastrofer och vill ta sitt liv. Louise själv är allvarligt sjuk och vill inget hellre än att leva. 

»Absurt!« skrattar Marie. För henne är berättelsen ett starkt bevis på att människans situation är både hopplös och meningslös. Jean reagerar med bestörtning, hur kan Marie vara så cynisk, en sådan hopplös dysterkvist?  

Historien fortsätter, och snart är de alla fyra hett inbegripna i diskussionen om livets stora fråga. 

I Meningen med döden flödar replikerna fram i sång och hela föreställningen ackompanjeras av en salongsorkester på scenen. Erik Gedeon (Min vän fascisten, Den fria viljan m.fl.) är tillbaka på Uppsala stadsteater med ett melodiskt melodrama som retsamt viftar med den ena foten i graven.