Tix.se

Evenemangsinformation

Magnus Bäcklund, sång
Kör från Balettakademien
Jerker Johansson, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Efter den makalösa succén på ett slutsålt GöteborgsOperan 2016 och en redan nu slutsåld konsert på operan den 15 maj gör GWO nu på begäran ytterligare en konsert med sin färgsprakande hyllning till Queen, den här gången på Lorensbergsteatern. Orkester, kör och rytmsektion levererar maffiga arrangemang på odödliga låtar som Bohemian Rhapsody, The show must go on, Love of my life och We are the champions.

Magnus Bäcklund blev känd för svenska folket genom sin medverkan i Fame Factory och senare även i melodifestivalen, då tillsammans med Jessica Andersson i duon Fame. Därefter tog Magnus steget över till att bli soloartist med en otrolig bredd och en av Sveriges absolut bästa sångröster.

Göteborg Wind Orchestra är en professionell blåsorkester med långa och stolta traditioner från Göteborg Spårvägspersonals Musikkår som bildades redan år 1905. Idag ger vi konserter i det vackra Kronhuset i Göteborg och i hela Västra Götaland. Varje år ger vi även ett stort antal barn- och skolkonserter, workshops och samarbeten med verksamheter inom det ideella musiklivet. Att förvalta och förnya en lång blåsmusiktradition samt att inspirera både dagens och framtidens blåsmusiker ligger oss varmt om hjärtat.

Konserten dirigeras av Jerker Johansson som är dirigent, slagverkare, arrangör och kompositör och varit en av de drivande krafterna bakom Göteborg Wind Orchestras musikaliska framgångar under de senaste 30 åren.

Balettakademien är en av Nordens största dans- och musikalskolor och har sedan starten 1967 utbildat många framgångsrika artister. Skolan har två treåriga yrkesutbildningar för musikalartister och dansare och även en egen teaterscen där studenterna ges möjlighet att möta publiken.

Medverkande sångare i kören från Balettakademien: Jonathan Björck, Amanda Eide Wellbo, Matilda Finell, Märta Fransson, Jonatan Göthman, Asbjørn Hagen, Carin Juborg, Johan Larsson, Vinga Magnusdotter, Christoffer Mård Löwenadler, Kajsa Petersson, Linnea Rydqvist, Rebecka Sjöwall, Sarah Stenberg, Simon Tofft, Veronika Wallentin, Arnella Zetterström.

Som kvällens bonus får vi även lyssna till Josefin Henebäck som avslutade sin utbildning vid Balettakademien för några år sedan. Hon kommer att framföra en mycket känd låt i duett med Magnus Bäcklund.