Tix.se

Evenemangsinformation

  

För klimatets skull har Gretchen offrat allt från semesterresor till karriärmöjligheter. När hon träffar teknikentreprenören Heinrich ställs hela hennes tänkande kring undergången på ända. Hon låter sig sugas in i en värld utan motsättningar mellan konsumtion och moral, där den enda plikten är att njuta.

Heinrichs uppsåt visar sig vara långt mer cyniskt än vad Gretchen hade kunnat föreställa sig. Trots det kan hon inte förmå sig själv att släppa taget om den värld han har skapat åt henne - en värld av ständig tillväxt, där allting, i synnerhet kärlek, existerar i överflöd.

Den apokalyptiska monologen Om kärlek är Max Bolotins, Daniel Nyströms och Caroline Söderströms tredje gemen­samma projekt. Tidigare har de tillsammans skapat I love Transylvania och Anti­Lancelot för Kastratet.

  

Om kärlek är ett samarbete med Kastratet, som är en konstnärlig plattform som under de senaste åren har skapat en rad textbaserade scenkonstverk som alla har testat moraliska gränser och publikens förmåga till identifikation med det oförsvarbara. Kastratet, som har basen i Göteborg, intresserar sig för våld, identitet och den obscena slagsidan hos det till synes vardagliga.

  

Av Max Bolotin Regi Daniel Nyström Med Caroline Söderström Scenografi Daniel Nyström Scenografi och ljus Isabelle Oldenqvist Dramaturg LUCIA CAJCHANOVA