Tix.se

Evenemangsinformation

OBS - KONSERTEN ÄR INSTÄLLD


Mer info på vår hemsida, klicka här

Mer info på Facebook, klicka här
Dirk Hirthe, tuba
Mauro Martins - euphonium
Leif Karlsson, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Sjöströmsalen, Högskolan för scen och musik
Lördag 14 mars kl 18.00
Entré: 225 kr (205 kr för pensionär, 180 kr för medlem)

Det har blivit dags att lyfta en instrumentfamilj som inte särskilt ofta hamnar i rampljuset - nämligen tuba och euphonium! Dessa vackra instrument utgör fundamentet i blåsorkestern med bas och botten i tuban och euphonium med vackra melodier och obligater. I samarbete med Försvarsmusiken gör vi en satsning på att lyfta intresset för dessa instrument där vi under flera dagar arrangerar workshops, instrumentdemonstrationer, lektioner och konserter.

Tubaisten Dirk Hirthe från Freiburg im Breisgau i Tyskland studerade för professor Jens Björn-Larsen vid Hanover University of Music och har fortsatt varit hans lärare, mentor och vän. Som solist har han spelat med Musemsorchester Frankfurt, Bochum Symphony Orchestra och Badische Staatskapelle där han är anställd som tubaist. Han spelar regelbundet i många symfoni- och operaorkestrar i Tyskland och har spelat in flera skivor som fått strålande kritik. Dirk Hirthe är professor vid Musikhochschule Karlsruhe och spelar samt ger mästarklasser över hela Europa. Dirk Hirthe är officiell Miraphone Artist.

Mauro Martins är en ung portugisisk musiker som med stor passion och nyfikenhet till musiken fått stjärnstatus på den europeiska musikscenen  inom blåsmusik. Som de flesta unga musiker från Portugal är han fostrad i ungdomsorkestrar och vid 15 års ålder påbörjade han studier vid Professional Arts of School of Covilhã i Portugal. För att utmana sig själv och söka nya sätt att bli en bättre musiker har han framträtt vid ett antal internationella solisttävlingar där han vunnit första pris i till exempel ”Terras De La Salette” (Oliveira de Azeméis, Portugal), Filarmonia D’Ouro-tävlingen med EPABI Wind Orchestra samt Concours International de Saxhorn, Euphonium och Tuba de Tours. Mauro Martins har fått en självklar plats på den nationella och internationella  musikscenen och är en officiell ADAMS Dennis Wick samt MO² Artist.

Leif Karlsson är dirigent, konsulent och rådgivare med ett stort internationellt nätverk. Som dirigent arbetar han med bland andra Luftförsvarets Musikkorps, Förvarets Musikkorps NordNorge, Norrlandsoperan, Jönköpings Sinfonietta, Wermland Opera, Västerås Sinfonietta, Bodö Sinfonietta samt de flesta svenska orkesterföreningarna. Leif Karlsson är också musikinspektör vid Försvarsmusiken.                                                                                    

Konserten genomförs i samarbete med Försvarsmusiken och Högskolan för scen och musik.

UR REPERTOAREN
Edward Gregson: Tuba concerto
Philip Wilby: Euphonium concerto