Tix.se

  • 25. sep - Kl. 20:00
  • 26. sep - Kl. 16:00
  • 26. sep - Kl. 20:00
Biljettpris:150 kr
Evenemangsinformation

Erik Holmström goes följetong, nytt avsnitt varje vecka

En ny världspremiär varje fredag! I helt olika former och format, alltifrån audiodrama till kammarspel och releasefest, möter vi den älskade riddaren Don Quijote och hans vapendragare Sancho Panza. Lika lite som vi kunde spå pandemins konsekvenser, lika lite kan vi förbereda oss på vad ensemblen hittar på inspirerad av Cervantes klassiska roman, inramad av rådande restriktioner och världsläge. Men att det blir åtta fristående delar, det vet vi. Och att det repas max tre dagar innan premiär, det vet vi också. Och att det görs av landets kanske främsta experimenterande teaterteam, det vet vi också. Vi vet därmed tillräckligt för att stolt presentera Don Quijotes åtta delar: 

Grundpremissen för romanen Don Quijote är att huvudkaraktären har läst så många riddarromaner att han själv tror att han är en riddare. Fiktionen tar över och gör om verkligheten och väderkvarnar blir till jättar. 

Into the Fiction 4-5 september
Into the Violence 11-12 september
Into the Reality 18-19 september
FAN-fiction 25-26 september
Outside the Box 2-3 oktober
FAN-zine – Release 9-10 oktober
Into the Knights 16-17 oktober
Into the End 23-24 oktober

Biljettsläpp varje tisdag kl 13.00!

Ett år som inget annat. Det här året liknar inga andra år. Men teater kommer vi att spela, på delvis förändrade vis. Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att gå på teater ska vara en positiv upplevelse och det ska kännas trivsamt och tryggt att besöka oss. Folkteatern följer Västra Götalandsregionens direktiv och Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridningen av covid-19. Vi reglerar därför alla delar av vår verksamhet efter detta. På Stora Scenen kommer publiken att placeras vid trevliga små kafébord, med behörigt avstånd mellan sig och scenen. På Lilla Scenen blir det intimare känsla med färre i publiken, och naturligtvis med avstånd.