Tix.se

Evenemangsinformation

Föreställningen är inställd! 


En musikalisk resa genom människans allra mörkaste vrår

När den hyllade regissören Sunil Munshi tar ett samtida grepp om Euripides Medea låter han sig inspireras av såväl klassisk teater som moderna arenakonserter. Det blir ett gastkramande, drabbande och livemusikaliskt drama med Ebbot Lundberg, Nina Zanjani och Otto Hargne i rollerna.

Medea flyr sitt hemland och offrar allt för sin kärlek till Jason. De får två barn och ett familjeliv tillsammans. Men Jasons aggressiva och våldsamma sätt att behandla barnen skrämmer Medea. När han plötsligt lämnar henne för en annan kvinna drar ett mardrömslikt drama igång.

Med hjälp av sina nära kontakter med landets makthavare får Jason vårdnaden om barnen, och Medea blir landsförvisad. Förkrossad och desperat försöker hon få barnen i trygghet, men en fråga ekar allt starkare i hennes huvud: Kan man rädda de man älskar genom att döda dem?

På scen ser vi rockikonen Ebbot Lundberg med band. Ebbot, som också komponerat musiken, spelar även körledarinnan. Rollen som Medea spelas av Dramatenskådespelaren Nina Zanjani, känd bland annat från filmen Se upp för dårarna och tv-serierna Modus och Älska mig. Som Jason ser vi Mattias Nordkvist, som ingår i Göteborgs Stadsteaters fasta ensemble och som vi bland annat fått möta i rollen som Gustaf i tv-serien Vår tid är nu.

– Kan vi rädda de vi älskar genom att döda dem? Euripides 2?500 år gamla pjäs är i original en studie i svartsjuka och vad det gör med oss människor, men i min tolkning blir det en musikalisk resa genom människans allra mörkaste vrår, där kärlek härsknar till våld och där en ensam misstrodd kvinna kämpar med näbbar och klor för sina älskade barn i ett korrupt patriarkalt samhälle, säger Sunil Munshi.


Medea är ett samarbete mellan Göteborgs Stadsteater och Riksteatern.

Av EURIPIDES Översättning HJALMAR GULLBERG Regi, bearbetning och rumskoncept SUNIL MUNSHI Med EBBOT LUNDBERG, Otto Hargne MED FLERA Musik EBBOT LUNDBERG Musiker JOEL IGOR HAMMAD MAGNUSSON, YRSA SCHAU

NYHETSBREV