Tix.se

GWO

  • 01. sep - kl. 19:00
Biljettpris:50 - 245 kr
Evenemangsinformation

Cæcilie Norby, sång
Lars Danielsson, cello och kontrabas
Lars Kvensler, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Torsdag 1 september kl 19.00 - 21.00 med paus
Saronkyrkan, Göteborg
Onumrerade sittplatser


Cæcilie Norby och Lars Danielsson är en mycket spännande duo som med rötterna i jazzmusiken obehindrat och virtuost utforskar hela världens klanger. Här smälter de samman med GWO och vi kan vänta oss både vacker och svängig originalmusik men även tolkningar av musik skriven av Sting, Joni Mitchell och Leonard Cohen.

Lars Danielsson, basist och cellist, är en av de mest eftertraktade jazzbasisterna i världen och har spelat in ett otal album i olika konstellationer. Han har även skrivit kvällens arrangemang. Cæcilie Norby, sång, slog igenom i början av 90-talet och har sedan dess varit den ledande danska jazzsångerskan som har erövrat hela Europa med sin musik. Tillsammans släppte duon det kritikerrosade albumet Just The Two Of Us 2015.

Lars Kvensler är anställd som violinist på GöteborgsOperan och även anlitad som dirigent i olika sammanhang. Han har bland annat dirigerat Julglitter och operakaos, Ringaren i Notre Dame samt ett antal konserter. Lars är även konstnärlig ledare och dirigent för Göteborgs Akademiska Symfoniorkester och har som gästdirigent samarbetat med bl.a. Christianstad Symfoniker, Orchestre de Cannes och Wermland Operas orkester.

Göteborg Wind Orchestra är en modern och nyskapande blåsorkester. GWO kännetecknas av sin musikaliska bredd, samspelthet och sina gränsöverskridande samarbeten. Orkestern tar regelbundet emot nationella och internationella dirigenter och solister ur olika genrer.
I orkesterns uppdrag ingår även att ge barn, unga och det ideella musiklivet inspiration, ny konstnärlig kunskap och locka till ökat deltagande. GWO lyfter blåsmusiktraditionen som konstart och tar blåsmusiken in i framtiden.


Rullstolsburna eller personer med andra funktionsvariationer har reserverade platser till våra konserter. Platserna bokas genom att maila till mail@gwo.se 


Konserten hålls även i