Tix.se

GWO

  • Från 21. december
  • Till 22. december
  • 4 datum
Biljettpris:50 - 295 kr
Evenemangsinformation

Hannah Holgersson, solist
Marjolein Vermeeren, dirigent
Kicki Rosén Bejstam, kördirigent
Brunnsbo Musikklasser
Göteborg Wind Orchestra

Onsdag 21/12 kl 17.00 och 20.00
Torsdag 22/12 kl 17.00 och 20.00
Smyrnakyrkan, Göteborg


Strålande Jul med GWO och vänner!
GWO firar julen tillsammans med sopranen Hannah Holgersson, Brunnsbo Musikklasser, kördirigent Kicki Rosén Bejstam och dirigent Marjolein Vermeeren. Vi utlovar en stämningsfull konsert rik på musik i alla dess former från klassiska toner till populärmusik. En nyhet för i år är att vår scen blir Smyrnakyrkan i Göteborg den 21 och 22 december.

Varmt välkommen till årets julkonsert 2022 – då julen, glädjen och värmen står i centrum!

Hannah Holgersson
Sopranen Hannah Holgersson, har gjort sig ett namn som en artist med en ovanlig bredd som omfattar repertoar från barock, opera till avantgarde- och populärmusik. Hannah är utbildad sångsolist och pedagog vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och har som solist framträtt med bland annat Kungliga Filharmoniska Orkestern, Sveriges Radios Symfoniorkester och San Fransisco Symphony. Hannah utforskar ett brett spektrum av vokala färger och uttryck och även i den nutida musiken har Hannah funnit verktygen att möta de tonala och uttrycksmässiga utmaningar som det nyskrivna kan innebära. Hannah har under de senaste säsongerna uruppfört musik av högaktuella svenska kompositörer som Benjamin Staern, Jacob Mühlrad och Anders Hillborg.

Foto: Maja Brand


Marjolein Vermeeren är flöjtist i Göteborgs Symfoniker sedan 2018 samt dirigent för deras avdelning Barn och unga sedan 2021. Marjolein föddes i södra Nederländerna där det finns en stark blåsorkestertradition och där hon utvecklade ett tidigt intresse för både flöjt och dirigering. Hon är utbildad vid musikhögskolan i Tilburg, Nederländerna i både flöjt och dirigering. Därefter studerade hon flöjt vid Royal Academy of Music i London och tog masterexamen med distinction och mottog DipRAM Award.

Brunnsbo Musikklasser startades 1985 som de första musikklasserna i Göteborg. De erbjuder barn i Göteborgsområdet möjlighet att utveckla sitt musikintresse och bygga en grund för fortsatt musicerande resten av livet. Brunnsbo Musikklasser har under åren medverkat i såväl opera- musikal- och teateruppsättningar som TV och skivinspelningar. Dessutom gör musikklassen regelbundna turnéer utomlands.

Kicki Rosén Bejstam, konstnärlig ledare och musikansvarig för Brunnsbo Musikklasser. Kicki är utbildad kör- och sångpedagog vid Musikhögskolan i Örebro samt körmagister vid Högskolan för Scen och musik. Kicki är verksam som frilanssångerska och medlem i Vocal Art Ensemble och engagerar sig även aktivt i internationellt körliv.

Göteborg Wind Orchestra kännetecknas av sin musikaliska bredd, samspelthet och sina gränsöverskridande samarbeten. Orkestern tar regelbundet emot lokala, nationella och internationella dirigenter och solister ur olika genrer. I orkesterns uppdrag ingår även att ge barn, unga och det ideella musiklivet inspiration, ny konstnärlig kunskap och locka till ökat deltagande. GWO lyfter blåsmusiktraditionen som konstart och tar blåsmusiken in i framtiden.


Rullstolsburna eller personer med andra funktionsvariationer har reserverade platser till våra konserter. Platserna bokas genom att maila till mail@gwo.se