Tix.se

GWO

Evenemangsinformation

Ale Möller, kompositör samt trakterar flöjter, mandola, skalmeja, kohorn, hackbräde, kantele, dragspel med mera 
Calle Rasmusson, dirigent
Mauritz Agnas, kontrabas
Olle Linder, trumset och slagverk
Max Agnas, piano
Göteborg Wind Orchestra

Betlehemskyrkan, Göteborg
Lördag 27 november kl 19.00 - 21.00
Entré: Ordinarie 225 kr
Pensionär/studerande: 205 kr
GWO Vänförening: 180 kr
Unga 15-20 år: 100 kr
Barn/unga max 15 år: 50 kr


Ale Möller är musikanten med hela världens musik i hjärtat och som med musikalisk djärvhet och passion bygger ett musiklandskap grundat på musiktraditioner från jordens alla hörn. Hans musik och uttryck är medryckande och rör sig i gränslandet mellan folkmusik, världsmusik, improvisation och konstmusik.

Göteborg Wind Orchestra är en professionell blåsorkester vars kännetecken är den musikaliska bredden med en unik klang och samspelthet men som även präglas av individuellt skickliga musiker av högsta klass. Som en av Sveriges äldsta orkestrar har Göteborg Wind Orchestra genom åren spridit glädje och kultur till hundratusentals konsertbesökare i Västra Götalandsregionen.

Kombinationen med Ale Möller och Göteborg Wind Orchestra är en upplevelse för både publik och medverkande. Få kan som Ale Möller skapa riktig spelglädje både på och utanför scenen. Det är också ett uttalat mål hos denna musikant, en musikalisk berättare som jobbar mycket medvetet med allt han gör.

Ale Möller är en multi-instrumentalist som spelar ett brett utbud av instrument. Allt från mandola och dragspel till olika sorters flöjter, skalmeja, kohorn, sälgpipa, diverse stränginstrument, hackbräde och ibland en bensinslang med klarinettmunstycke! Vi får se vad han tar med sig till mötet med Göteborg Wind Orchestra...

Konserten består av nyskriven musik som är särskilt komponerad till Göteborg Wind Orchestra. Detta har bland annat möjliggjorts tack vare bidrag från Statens Kulturråd och deras stöd som kallas samverkan med komponister. Det blir alltså ett uruppförande som har växt fram ur Ale Möllers kärlek till musiken med 50 års erfarenhet av gränsöverskridande samarbeten och influenser.

Turnéplan & Biljetter:

12 nov  Hjo, Park  www.nortic.se/dagny/event/33971
13 nov  Mellerud, Kulturbruket på Dal   https://www.vastsverige.com/mellerud/evenemang2/ale-moller-och-goteborg-wind-orchestra/?fbclid=IwAR3...
14 nov  Götene, Parken  www.nortic.se/dagny/event/34250

26 nov
  Åsenhöga, Åsenhöga kyrka  Biljetter köps i dörren eller via e-post olof@swemix.com
27 nov  Göteborg, Betlehemskyrkan