Tix.se

GWO

Evenemangsinformation
Karin Mårtenson Ghods, solist
Tomas Lind , solist
Lars Kvensler, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Måndag 6 juni kl 13.00-13.50
Skövde, Hertig Johans torg
Fri entré


Fira nationaldagen med Göteborg Wind Orchestra och solisterna Tomas Lind och Karin Mårtenson Ghods. Med ett välkomponerat program innehållande klassiska pärlor blandat med moderna toner bjuds det på ett somrigt program under ledning av dirigent Lars Kvensler.

Karin Mårtenson Ghods arbetar som musikalartist. Hon är utbildad på Högskolan för Scen och Musik samt på Balettakademien i Göteborg. Sedan examen har hon arbetat som frilansande skådespelerska och sångerska och medverkat i uppsättningar på Stockholms Stadsteater, GöteborgsOperan, Malmö opera och Södra Teatern med flera. Just nu är hon anställd på GöteborgsOperan som solist och medverkar i musikalen Kärleken skonar ingen.

Tomas Lind är ett välkänt ansikte för Göteborg Wind Orchestras publik och är till vardags anställd som tenor vid GöteborgsOperan. Där har han sjungit en mängd större roller såsom Cavaradossi i Tosca, Pollione i Norma, Canio i Pagliacci (Pajazzo), Macduff i Macbeth, Calaf i Turandot och Hoffman i Hoffmans Äventyr med flera. Tomas har även gästat ett flertal teatrar, operahus och musikfestivaler såsom Teater Hedeland i Danmark, Staatstheater Darmstadt, Folkoperan, Festspelen i Bergen och har även haft titelrollen i Don Carlos på Kungliga Operan i Stockholm.

Lars Kvensler är anställd som violinist på GöteborgsOperan och även anlitad som dirigent i olika sammanhang. Han har bland annat dirigerat Julglitter och operakaos, Ringaren i Notre Dame samt ett antal konserter. Lars är även konstnärlig ledare och dirigent för Göteborgs Akademiska Symfoniorkester och har som gästdirigent samarbetat med bl.a. Christianstad Symfoniker, Orchestre de Cannes och Wermland Operas orkester.

Göteborg Wind Orchestra är en modern och nyskapande blåsorkester. Orkestern bildades 1905 och gick då under namnet Spårvägens Musikkår. Idag är GWO en av Västra Götalandsregionens fyra professionella orkestrar.
GWO kännetecknas av sin musikaliska bredd, samspelthet och sina gränsöverskridande samarbeten. Orkestern tar regelbundet emot nationella och internationella dirigenter och solister ur olika genrer.
I orkesterns uppdrag ingår även att ge barn, unga och det ideella musiklivet inspiration, ny konstnärlig kunskap och locka till ökat deltagande. GWO lyfter blåsmusiktraditionen som konstart och tar blåsmusiken in i framtiden.