Tix.se

Uppsala Stadsteater

Evenemangsinformation

n hisnande ödessaga

Nypremiär 7 oktober!

Det vilar en förbannelse över den Löwensköldska släkten. Brott i det förgångna har begåtts, en värdefull ring har stulits och en kedjereaktion satts igång; människorna lever i högmod och fåfänga, blinda för ödets allt mer påtagliga krafter.

Den unga och levnadsglada Charlotte träffar den strängt kristne Karl-Artur, en kyrkans man med talets gåva som hänför de flesta. Men någonting för Karl-Artur mot hans fördärv. Dalkullan Anna Svärd träder in i bilden och fler och fler livsöden vävs samman. Den mystiska förbannelsen hänger över dem alla, och känslan av undergång kryper allt närmare…

Romanerna Löwensköldska ringen, Charlotte Löwensköld och Anna Svärd utgör den trilogi Selma Lagerlöf författade på 1920-talet. Föreställningen gestaltar hela sviten och med Selmas skarpa blick och förståelse för människan rymmer berättelsen tro och svek, svartsjuka och maktkamp, liv och död.

Längd: 3 timmar, 5 minuter inkl paus.

Av Selma Lagerlöf
Dramatisering: Anna Azcárate & Camilla Blomqvist
Regi: Anna Azcárate
Koreografi: Camilo Ge Bresky
Dramaturg: Marie Persson Hedenius
Scenografi & kostym: Nina Fransson
Ljus: Jonas Nyström
Mask: Marie-Louise Hellberg

Medverkande: Emil Brulin, Anna Carlson, Lolo Elwin, Jakob Fahlstedt, Harry Friedländer, Joakim Gräns, Linda Kulle, Gustav Levin, Moa Silén, Gloria Tapia, Emelie Wallberg.

Affischbild: Klara G
Trailer: Peder Carlsson
Teaterförlag: Colombine teaterförlag