Tix.se

Vara Konserthus

Evenemangsinformation
Malena Ernman
Med gitarrist Mats Bergström
Det blir ett kärt återseende när Malena Ernman återigen gästar Vara Konserthus. Denna gång kommer hon till Vara tillsammans med gitarristen Mats Bergström och ett program som sträcker sig från klassiska pärlor så som Mozart och Puccini till visor och musik av moderna tonsättare som Nils Lindberg och Bo Nilsson.
Malena Ernman är en av de handfull artister i världen som lyckats med att kombinera en operakarriär i högsta världsklass med att nå ut till den breda publiken. Hon har sjungit titel- och huvudroller på operahusen i Wien, Paris, Amsterdam, Bryssel, Berlin, Zürich och Barcelona, hennes skivor har sålt trippel platina och sommarkonserterna på Dalhalla hör till världens största klassiska konserter.
2016 släppte Malena Ernman albumet ”Sverige”. På plattan hörde vi en delvis ny Malena, som bytt ut opera mot den svenska visan och tillsammans med några av våra bästa musiker ger sin uppdaterade version av den svenska musiktraditionen.
Gitarristen Mats Bergström växte upp i en musikerfamilj i Stockholm. Efter examen från Kungliga Musikhögskolan i hemstaden, ett läsår i London och debutkonsert i Wigmore Hall verkade han under 1980-talet främst som studiomusiker på såväl elektrisk som akustisk gitarr. Två års studier vid Juilliard School i New York i början av 1990-talet följdes av en medveten inriktning på kammarmusik. I dag hörs han ofta som ackompanjatör vid sidan av någon av våra främsta sångare eller som gränsöverskridande solist och ensemblemusiker.

Fredag 19 januari kl 19.30
540 kr
1 tim 20 min
Stora salen
Arr: Vara Konserthus