Tix.se

Event info


Det farligaste som finns är att säga sanningen.

Vi lever i den bästa av kommuner. Här tror vi gott om varandra. Här tror vi på det ljus alla innerst inne bär på. Här inkluderas alla, här kastas ingen bort. Här vägs orden på guldvåg och klyschorna flyger genom luften. Här talar vuxna människor som om de var med i ett flummigt barnprogram. Fy fan för den här kommunen. Fy fan för alla dessa ögontjänare. Varför säger ingen som det egentligen är: att byfånen som prisas för sina inlärda floskler är en livsfarlig dresserad apa? Att batikhäxan till lärarinna är en självgod hycklare? Att hennes präktiga favoritelev är en vanlig jävla mobbare? Det är nåt ruttet i den här kommunen. Är det verkligen bara Alice som ser det? Nej, det finns fler med samma typ av intelligens som hon, fler som vågar se verkligheten som den är. Fler som inte längre går med på att låta sig luras. Hur djupa rötter har den egentligen, den kommunala lögnen? Darra, hycklare: Alice tänker dyka ner i kaninhålet och se efter.

Av: Jens Ohlin

Regi: Jens Ohlin

Scenografi och ljusdesign: Susanna Hedin

Assisterande scenograf och ljusdesigner Tobias Hagström-Ståhl

Kostym: Matilda Hyttsten

Mask och perukdesign: Susanne Åberg

Medverkande: Andrea Edwards, Jens Ohlin, Nina Haber, Sanna Hultman, Benjamin Moliner, Lena B Nilsson, Jonas Sjöqvist, Sara Shirpey , Sara Wikström, Emma Österlöf med flera. 

NYPREMIÄR 28 augusti 2021

 Föreställningslängd ca 2 tim. och 45 min.

Din trygghet och din upplevelse är av största vikt för oss. Att besöka våra arrangemang ska vara något positivt. Folkteatern följer alla rådande direktiv för att minska smittspridningen av covid-19 och reglerar alla delar av verksamheten efter detta. Du är varmt välkommen tillbaka till Folkteatern, tryggt och fint.