Tix.se

Evenemangsinformation

Den dansande döden

Ingmar Bergmans beundrade drama och största klassiker. I ett unikt samarbete mellan koreograf Fredrik Benke Rydman – känd från danskompaniet Bounce – och regissör Hugo Hansén blir uppsättningen en storsatsning och ett visuellt vågspel.

Sverige. Snar framtid. En smitta härjar, en farsot som gjort slut på över hälften av befolkningen. Samhället är utslaget. Ingen infrastruktur, ingen skola, ingen sjukvård. I denna verklighet befinner sig Antonius Block, som efter att ha dragit ut i krig men sedan återvänt hem, bär med sig död, råhet och lidande. Han tänker avsluta sitt liv.


Men när döden väl kommer för att hämta honom, ångrar han sig och ber om uppskov. En desperat kamp tar vid – för att hitta något som betyder någonting. Något som är på riktigt, eller som är viktigt. Ska han hinna hitta eller känna någon mening, om än bara för en liten stund?


Med 100% dans och 100% teater tar Hugo Hansén och Benke Rydman nacksving på Bergmans original. Musik och dans smälter ihop med scenisk teater till en unik föreställning med inte mindre än 22 personer på scen – tio skådespelare/dansare och tolv statister.