Tix.se

Evenemangsinformation

Kronhuset Torsdag 15 oktober kl 19.00

Lena Willemark, solist
Finn Rosengren, dirigent
Göteborg Wind Orchestra

Medverkande studenter från Högskolan för scen och musik: Rasmus Levin, Tea Berglund, Emil Wingstrand, Ivan Gabriel Morén, William Väänänen, Maria Palmqvist och Mirsaeed Hoseiny Panah

I Rising Stars bildar Göteborg Wind Orchestra en plattform för morgondagens stjärnmusiker och kompositörer vid musikhögskolan som får möjlighet att möta och utmana en professionell orkester. Denna konsert är dessutom en del av GAS-festivalen Göteborg Art Sounds och vi får även möta den legendariska folk- och världsmusikern och sångerskan Lena Willemark. 

Lena Willemark har kommit att bli en centralgestalt inom den svenska folkmusiken och en banbrytande genreöverskridande sångerska. Från sin uppväxt i Älvdalen bär Willemark med sig en unik musikskatt som hon tillägnat sig från sina läromästare. Efter åren på Musikhögskolan i Stockholm har hon, på egen hand eller i samarbete med andra, ständigt vidgat sitt uttryck. 

Med åren har Willemark alltmer kommit att framstå som en av Nordens mest mångsidiga artister - mycket för sin unika förmåga att forma olikheter till en odelbar helhet. Hon har under åren komponerat en mängd musik för olika konstellationer. Willemark har dessutom tagit emot en rad utmärkelser, däribland sex Grammisar, Expressens kulturpris Spelmannen och Årets traditionsbärare vid Folk-& Världsmusikgalan. Hon är hedersdoktor vid Göteborgs Universitet och Högskolan Dalarna.

Finn Rosengren är välkänd sedan sin mångåriga gärning som kapellmästare på Stora Teatern och därefter som dirigent på GöteborgsOperan. Finn Rosengren har ett stort engagemang för musik av svenska tonsättare från olika perioder och har också bland annat tilldelats Kungl. Musikaliska Akademiens pedagogpris.

Konserten är ett samarbete mellan Göteborg Wind Orchestra, Högskolan för scen och musik vid Göteborgs universitet och Göteborg Art Sounds.